10.4.10

Hon Koooooong


Evet çocuklaaaaar bugüüün:

Dersimiz: Coğrafya, Konumuz: Hong Kong, Ünite: 1

Hong Kong benim gördüğüm en (hareketli, hayat dolu, egzotik, güzel mutfağa sahip) yerlerden birisidir. Ürkütücüdür aynı zamanda...klima üniteleri binaların dış yüzeyinde adeta kara kutular gibi dizilmişlerdir. Koca gökdelenlerdeki evlerin içleri küçük ama o evlere giden caddeler büyük büyüktür. Fakat büyülüdür işte bu şehir. Harika çin yemekleri yersiniz, İngilizce konuşmayan tek bir insan bulamazsınız (gayet normal), pek çok budist tapınak görürsünüz, feng shui felsefesi uğruna binaların ortasının delindiğine tanıklık edersiniz! Dönüp dolaşıp yemekten bahsetmiş olacağım ama hayatımda yediğim en güzel pekin ördeğinin piştiği yerdir aynı zamanda. Bir de nefis bir fıstıklı noodle yemiştim...Haa bir de hayatımda ilk defa, dükkanlarda tavuk ayaklarının tırnakları ile beraber, tıpkı bizde kasaplarda her koyunun kendi bacağından asıldığı gibi, bir yemek malzemesi olmak üzere asıldığını görmüştüm ki bu gerçekten böööyk birşeydi.

Hong Kong'un ana caddelerinden birisinde yürümek, hele bir de Noel zamanıysa (hristiyan değillerdir ama çılgın gibi Noel kutlarlar...), tıpkı yılbaşı gecesi Beyoğlunda yürümek gibidir. İnsanların arasında ezilerek gidersiniz ama o egzotik his sizi çoktan alıp götürdüğü için umursamazsınız bile. Beyoğlunda bu egzotik his bizim için yoktur tabii :)

İsmi de zaten fonotik bakımdan çok ilginç değil midir? Hong Kong, Hong Kong...Söylemesi zevkli, adeta şarkı gibi...Hong Kong...Kon gidi konk konk..

Anlatacak çok şey vardır kon gidi konk konk hakkında ama gidip görmek en iyisidir. Bir de Hong Kong'un sizde bıraktığı hissi bence en güzel Screamin' Jay Hawkins anlatır...Sabırla dinleyin :)


Gidiniz görünüz ve elbette gitmişken Viktoria Peak'ten mükemmel manzaraya bir göz atmayı unutmayın.

Hiç yorum yok: