11.8.10

Avrupa > Anadolu


Ev taşıma sürecinin en başındayım. Taşınmaya karar verdim ve şu anda ev arıyorum. Üstelik öyle böyle bir taşınma işi değil, işin içinde yaka değiştirme meselesi de var. Anadolu yakasından Avrupa yakasına göç ediyorum.

İşte tam bu esnada kendimi emlak kumpasının tam orta yerinde bulmuş durumdayım. Yahu ben karşıdaki evleri gezdikçe gelip gidip kendi evimin duvarlarını öpüyorum...Gerçekten bakın...Avrupa yakasındaki evlerin hemen hemen tümü alman bombardımanına uğramış Fransız evleri görüntüsünde. Bu evler dışları berbat, içleri neredeyse bakımsızlıktan Kızılay çadırı hissiyatı veren absürd oluşumlar.... Üstelik evlerin kiraları da anadolu yakasında güzelim evlerin yaklaşık 2 katı daha yüksek!!!! inanılmaz birşey...Buradaki evlerin dengi birşey bulmaya kalktığında ise insanın hafsalasının almayacağı saçmalıkta kiralar ve aidatlar telaffuz edilmeye başlanıyor.

Bir diğer absürdistan oluşumu ise emlakçılık denen meslek. Yani lafım emlakçılara değil de işin yapılış biçimine. Bir emlakçıyla görüşüyorsun sana bir ev gösteriyor, 10 dakika sonra başka emlakçıyla sözleşiyorsun bir bakmışssın o da seni aynı evin kapısında bekliyor...??? Nassı yani?

Sonra bir emlakçıya telefon açıyorsun, o diyor ki abla benim değil ama yandaki emlakçının sana uygun bir evi var diyor. Tamam peki, ama evi gezdirmeye yandaki emlakçı değil senin telefonda konuştuğun emlakçı geliyor. Müşteri kimi ararsa iş onun oluyor yani...?

Bi de herşeye bir cevapları var. Diyorsun ki iyi de bu evin mutfağının çekmeceleri kırık ...Hiç merak etmeyin bir hafta içinde hallolur o iş diyorlar...E peki...Hımmmm...bu oda da çok küçükmüş diyorsun...Cevap hazır...e abla odada zaman geçirilmiyor ki salonda oturuyorsun...Hele en bombası şuydu: küçük tuvalete lavobo değil duş koymuşlar. ? Tuvaletini yapınca duş alıyorsun, ya da diş fırçalamak istiyorsan bi zahmet duş yapman gerekiyor. :) Emlakçı duruma bakıp, napalım buralarda evler böyle diyor...allahım allahım...

Hadi bakalım tam gaz ev aramaya devam....

2 yorum:

beisa~ dedi ki...

ahaha duş mu? mimarda biraz temizlik takıntısı varmış anlaşılan? :p kolay gelsin, bu sıcaklarda :)

FUNdy dedi ki...

beisa~-
Sorma yahu...Zaten sıcaklar yuzunden her ev ister istemez -50 puanla basliyor..Bloguma hosgeldin bu arada.