20.7.09

Tatil ve Sonrası


İşe yeni başladığım ve hırs küpü olduğum zamanlarda tatilin bir an önce bitmesini ve iş başına dönmeyi isterdim. Hatta tatil sırasında işe geri dönünce yapmam gerekenleri düşünüp kendimi gaza getirirdim. Öyle olunca da dönüşte büyük bir şevk ve motivasyonla çalışırdım. Fekat evlatlarim, zaman geçtikçe ve gerçekleri anlayan dilbert modeline dönüştükçe tatiller benim için gerçekten süper tatiller ve dönüşler de freaking boring olmaya başladı. İşte bendeniz 1 haftalik tatilimden dönmüş ve blogumun satırlarını doldururken tatil tatil duruyorum hala. hamburger, patates kızartması, bira, havuz, deniz, çimler, oğlumun kolluklarla havuzda zıplayıp duruşu amamnın ne guzeldi yahu...neyse tamam tamam İstanbulu da, çalışmayı da seviyorum. Sadece time.. it needs time...Bu tatilde benim için öne çıkanlar:
1. Darka- İznik gölü kıyısında sevgili arkadaşımın yazlık evi ve gölde yüzme olayı. Heyecan vericiydi. En son göle girdigimde 8 yaşında falandım ve boğulmak üzereydim nerede ise... Bir de nedense hep ayağımın altında yılancıklar olacakmış hissini hatırlardım. Ama bu sefer geçti...Pek hoş güzel biryerdi. Tibet de gölde yüzdü, pek çok sevdi. Orada içtiğim karperinyaların şerefine.
2. Güneş Kremi: Oğluma bir gün krem sürmeyi unuttum ve çocucuğumun sırtı kavruldu...Gerçekten faydalı şeyler güneş kremleri... Kendimi sosyal hizmetlere ihbar etmeyi bile düşündüm yani...çok üzüldüm..neyse şimdi geçti...Affet beni yavru kuşum :)
3. Boşluk- hani şu budistlerin şunyeta dedikleri boşluk hissi var ya... tatilde onu bol bol yaşadım sanırım. nefis bişi...oradasin ve varoluyorsun ve başka hiçbirşey yok...Salt huzur ve huzur...
4. Site hayati guzeldir. Yalovada Aydınkentteydim. Bir kere daha anladım ki yazlık siteler pek bir nefisler. istanbulda da sitede oturuyorum ama o tat yok...Mesela ustunde deniz kiyafetinle bakkala gidebiliyorsun ve kimse sana garip garip bakmıyor..tabii sen de :) Herkes bir gevsemiş modda yaşıyor...Herkes çay bahçesinde birbirine gülücükler atıyor falan...ne güzel şey
5. Yanında kafa dengi arkadaşların da varsa tatil tadindan yinmez.
Öptüm hepinizi.

4 yorum:

indis dedi ki...

sen zaten üniversite sınavından beri bi hırs küpü oldun gidiyosun, iş hayatımın hiç bir evresinde işe dönmek istemedim ve ben ne kadar yanlış tercihler yapmışım allahım !!

gerçekten tatil gibisi yok, ama göle girmene manaaaa veremedim ayol... sazan kapmadı mı, yılan sürtmedi mi? hayatımda hiç göle girmedim ben, göl nedir bilmem, tuz gölü bilirim, buz gölü bilirim. hani filmlerdeki gibi bir iskelenin üstünden mi atladınız naaptınız? sizi gidi!!

FUNdy dedi ki...

hah aynen...filmlerdeki gibi bir iskelenin ustunden koşa koşa gelerek atladik...birkac dakika suyun altinda kalip agzimizdan kabarciklar çıkarttık sonra kafamizi gunese dogru kaldirarak suyun ustune ciktik... bir tek gol kenarindaki iki katli evimiz ve iskeleye baglanmis tahta kayığımız eksikti valla şikerim.

Ya tamam sen en başından aşmışmıssın ben daha yeni aşıyorum napiyim tomytom...Hırs olayı bitmiştir...Kendisi anılar arasında durmaktadır.
Bir de nasıl ne kadar yanlis tercihler yapmissin annamadim...oraya nasi bagladin konuyu?

indis dedi ki...

e üniversitedeki bölüm seçimi be şeker, eğer ben de sevdiğim bir iş yapıyor olsaydım koşa koşa dönerdim işimee..

FUNdy dedi ki...

ha o mu...yanlis dogru diye birsey yok...o zaman onu istiyorduk onu yaptik...daha dogrusu o zaman sadece basarili olmayi istiyorduk...basari da isletmeyi kazanmakti...simdi basarinin tanimini degistirdik sadece kafamizda...nasil ama cok felsefi oldu de mi? he he...