24.1.10

zamanınız bizim için önemli diill....

Bugün filme gittim...Baktım sinemanın önünde uzunca bir kuyruk var..kredi kartımı da yanıma almayı unuttuğum için otomatik alamadım..mecbur sıraya...fakat kuyruk öyle böyle diil...İşin ilginç yanı şu ki toplam 8 kasa var ancak sadece ikisi açık...

Ben arkamdaki kişiden müsaade istedim "ben birşey konuşup geri geleceğim" diyerek ve kasalardan birisine yanaştım ve sordum:
" çocuklar neden bu kadar sıra varken diğer kasaları açmıyorsunuz?"
"şey efendim, gündüz seansına bu kadar müşteri geleceğini tahmin etmemişler" "o yüzden az personel var"
"canım olur mu öyle şey?" "lütfen müdürünüzle konuşun; gerekirse o gelsin bilet kessin" dedim...

Sonra sırama geri döndüm ve takip ettim...Konuştuğum görevli telsizle bir-iki anons yaptı ve iki dakikaya kalmadan 8 kasadan 5 tanesi açık hale geldi...!!!.??? Yani ben gerçekten inanmıyorum buna...Geçenlerde de benzer birşey bir giyim mağazasında olmuştu...inanamadığım gibi anlamını da çözemiyorum..neyse diyeceğim odur ki gerçekten bu gibi durumlarda ay ayıp olur falan diye düşünmeden aynen girişmek lazım meseleye...

Not: gittiğim film Sherlock Holmes idi...Holmes şeker bir tip olarak çizilmiş, ben beğendim ama film çoooookkkkk uzatılmıştı kanımca...Yani gereksiz pekçok sahne vardı...Bir yerden sonra filmin temposunu yavaşlatıyor bu durum....Eh Madonnayı da böyle baydıysa Guy mesele anlaşılmıştır :) - Bu arada yukarıdaki çizim de Natalie Dee'ye ait...

6 yorum:

Biraz dedi ki...

gecenlerde bir filme gitmistik...bir turlu film baslamadi..herkes bekliyor...dayanamadim ciktim ve yetkiliye soyledim...hemen gelip baktilar ve yine senin de belirttigin o telsiz konusmalari ile hemen uyardilar ve film basladi...koca sinemada bir benim firlayip gidip soylemem komigime gitti:)

Bu arada o sira ve yogunluk durumlarinda kasalarin acilmasi sistemin hizlandirilmasi filan burada daha cok dikkat ediyorlar o seylere...hemen dinamik onlem aliyorlar.

indis dedi ki...

bir afm sineması olmadığına bahse girerim!

FUNdy dedi ki...

Biraz-
Kimsenin kalkip soylememesi durumunun ABD'de olmasina sasirdim...Orada adamin gozunu oyarlar valla:)

İndis-
AFM mi AVM mi demek istedin bilemedim ama bir avmdeki cinebonus sinemasıydı...Bak aklıma iyi getirdin...bir dahaki blog yazımda AVM'lerdeki sinema keyifsizligi anlatan bir nostalji yazısı yazayım.

nalan dedi ki...

holmes'e hafta sonu 10 dakika kala en önden bulabildim bilet. yazık oldu emeklerime. bir daha en önden izlemek mi tövbee.
ben s.holmes'den çok watson tiplemesini beğendim vallahi. daha önce pek silik sönük bir tip çizilirdi ( ya da benim aklımda öyle kalmış )

indis dedi ki...

afm-cinebonus karşılaştırmasıydı..

FUNdy dedi ki...

Nalan-
ben de jude lawin performansini pek begendim. Pek basarili bi sekilde, ego triplerine girmeden, 2. Plandaki adam rolunu ustlenmis diye dusunuyorum. Bu arada en onden bilet alip arkaya kacmak her zaman mumkun:)
indis-
hiiii anladim o zaman