13.10.10

bu havalarda ne güzel olabilir?


Evet düşünelim şimdi...Havalar yağışlı, havalar gri, etraf çamurlu, çok kısa bir süre sonra saatler geri alanacak, günler de zati dönme meselesiynen beraber hütçeten kısalacak; karanlık saatlerde işten çıkıp, karanlık saatlerde yatağımızı terk edeceğiz. Oğluun deyişiyle "kalifer"leriniz insani saatlerde yanmaya başlıyorsa, siz polar sabahlığınızın içinde ısınmaya çalışırken kahvaltı hazırlayacak ve dahi kahvaltı yapacaksınız. Peki, peki durumlar böyleyken, bütün bunlar pek çok ama pek çok sıkıcı gibi gözükürken, güzel olan şeyler nelerdir onu düşündünüz mü...Ben düşündüm:

1. Karanlıkta dışarı çıktığınızda yağan yağmur çok romantiktir.

2. Kışın deli danalar gibi dışarıda dolanmakla uğraşmaz kendinizi evinizin ya da çıtır çıtır şömine yanan bir yerin salonuna atar ve saatlerce tembellik yapabilirsiniz. Evde çay pişirir, sıcak simit yer, kitap okursunuz.

3. Soğuk havalar güzel konyakların ve malt viskinin tadına varmak için de güzeldir. Hem içinizi ısıtır hem de damak keyfini sürersiniz.

4. Kış geldiğinde yeni yıl eğlencesi vardır akılda hep. Çam ağacını evin hangi köşesine koysam, nasıl süslesem diye hayaller kurarsınız.

5. Sinemaya gönül rahatlığıyla gidersiniz. Ay dışarıda hava pırıl pırıl sinemada vakit mi geçirilir hiç diyemezsiniz...Bol bol, güzel güzel filmler seyredersiniz. Zaten onun için de bir sürü güzel film vizyona girer kış aylarında.

6. Kar keyfi vardır...benim için şehirdedir kar keyfi. Zira kayak kaymam.

7. Ne billiiim, sonra çorap giyme keyfi vardır. Renkli renkli, çeşit çeşit, desenli desenli çoraplar giyersiniz. Ne güzeldir çorap keyfi...:)

8. Boğazlı kazak giymek de pek güzeldir. Hele boğazlı kısmıyla burnunuzu da örtüp ısıtmaya çalışırsınız ya...İşte o da güzel bişidir.

9. Sıcak kahvenin kokusu da pek güzel olur. insanin içini daha içmeden bile ısıtır, o kadar yani.

Yani yani anlayacağınız kış güzeldir. Ben Eylül doğumluyum o yüzden kış aylarını ben pek çok severim. Daha doğrusu sevmemin bir nedeni de buymuş meğerse, burçlara meraklı bir arkadaşım söylediydi.

Hadi hepimize güzel, neşeli, bol keyifli, bol aşklı ve sevgi dolu bir kış mevsimi olsun. Yatacak yeri, ısınacak sobası olmayan içinler de hep dua edelim. Dua ederek hissettiğimiz o güzel enerji bir biçimde ihtiyacı olan insanlara ulaşıyor, buna eminim.

Hiç yorum yok: