28.4.11

O kafanın altında kalanlar...

26 Nisan tarihi ülkemiz tarihine simsiyah bir gün olarak kayededildi sayın blogseverlerim. Koskoca bir sanat eseri gene koskoca buldozerlerle alaşağı edildi. Küçük, küçücük kafaların kararları sonucu bir düşünce eseri, hiç kimsenin sorgulamasına gerek kalmadan, RTE'nin "ucube bu!" "kaldirin ortadan" demesi sonucu yok edildi.

Bakın üst Bostancı'da bir ucube alışveriş merkezi vardır. Yıllardır bitirilememiş, imar izni olmayan, üst bostancının göbeğinde bütün trafiği mahveden bir gulyabani bina vardır. Öylece durur hayalet gibi. Nedense RTE ona ucube demez, kaldırın bunu demez. Demişse bile, kimse alıp buldozeri yıkamaz orayı çünkü sermaye vardır o binanın arkasında. Ayrıca hukuk, kanun vardır...Ama en cok da sermayeden ve yandaştan korku vardır.

Sonra bakın, Gümüşsuyu tepelerinde adeta Bates Motel görüntüsü veren ucube bina vardı uzun yıllar. Onun yanında Bir Gök Kafes vardır. Gök kafes artık zaten hukuki olmuştur. O aynen öyle, paranın gücünün her şeyin önünde olduğunun bir simgesi olarak, 5 yıldızlı bir otele ev sahipliği yapmaktadır artık.

Sonra bakın bir de ülkemizde sanatın ve sanatçının dostu olduğunu söyleyen bir takım sermaye sahipleri vardır. Festivalleri düzenlerler, müzeler açarlar, sanatçıları ağırlarlar falan...Fakat ne hikmetse, koskaca bir heykel yıkılırken, hiç bir sanatın ve sanatçının dostu(!) sermaye gurubu ya da sivil toplum örgütü çıkıp bu yıkıma muhalefet etmez!!! Nasıl bir korkudur bu ey halkım?! Ekonomik çıkarlar bu kadar her şeyin önüne geçmiştir ki, savunduğunuzu söylediğiniz değerlere karşı ble günah işlemek zorunda kalırsınız.

Sonra bakın insan hakları, demokrasi diyen medya mensupları hiç bir şey söylememektedirler. Her türlü tutuklamayı, kitap yakılmasını eleştiren kalemler kırılıvermiştir bu yıkımın altında. Aydın olmak bu değildir; bu durumda siz sadece ideolojik değerleriniz uğrana her türlü yolu mübah gören, başka hiçbir şeyi önemsemeyen bencillersinizdir.

Beasite Boysdan gelsin protesto şarkımız- MAKE SOME NOISE!!!!!

Make Some Noise by Beastie Boys

4 yorum:

Biraz dedi ki...

Eskiden tukurulurdu sanat eserlerine. Simdi ise daha kesin bir cozum var, yiktirmak.
Tarihi eserlere biliyorsan bir kac canak comlek gozuyle bakiliyor artik. Tarihin de bu paralelde pek bir onemi olmamali o zaman.
Sonra "cilgin" projelerden bahsediliyor. Belki de en buyuk cilginlik zaten dogal olarak iki deniz birlesmisken, ikincisini yapip ikinci kere birlestirmek bu iki denizi. Hani 20 milyar dolar gibi bir parayi daha yararli baska bir alanda kullanmak varken neden bu tekrara harcamak.

Aydinlardan bahsetmissin, aydin dedigimiz insanlar karanliklarda kaybolurken bile sessiz kalmalari, onlarin da ne kadar bu sifati hakettigi hakkinda insanda soru isaretleri olusturuyor.
Gorunuse gore hak edilmeden alinan sifatlarin arasina artik "aydin" olmak da girmis durumda.

FUNdy dedi ki...

Ya bi de tukurulen eser sahibi ile yikilan eser sahibi ayni kisiymis! Bi yandan da Aksoya da uzuldum cok. El emegi, goz nuru eseri yikiliyor! Ne korkunc bi sey! Kimse bi sey yapamiyor!
Canak comlegi de bugun okudum. Sonra bi kitap yasaklamis halkin namus duygularini rencide ediyor diye. Insana ve emege saygi anlaminda cinden bi farkimiz kalmadi.
Cilgin projenin adi ustunde zaten, bi eksikle: bu ayni zamanda igrenc de... Muhalefet napiyo? Aaa buny biz yillar once dusunmustuk deyip sidik yaristiriyie. Yahu nicin berbat bie fikrin sahibi olnaya calirsun. Sen onu curutmeye baksana once.

Dönis dedi ki...

Hangi "Sanatçı" bu duruma itiraz edecek? Bir kısmı o sırada "FirstLady"nin düzenlediği yardım organizasyonda timsah gözyaşları dökmek ve yalakalık yapmakla meşguldü, bir kısmı ise TVde tartisma programlarında "Ben böyle sanatin.." demekle..

FUNdy dedi ki...

Dönis-
Iste sivil toplum orgutleri vs. gibi lobi olusturmasi beklenen kanatlar bile despotizm karsisinda etkisiz kaliyor. Adamlar da bizimle goz gore gore dalga geciyorlar. Kanal-izasyon projesine bak! Tam bir felaket ama adam gurur duyarak anlatiyor!