26.4.11

TİVİTIR



meine liebe bloggers

son günler dahil olduğum twitter ortamı ve twitter deneyimlerimle ilgili bir kaç cümle edesim geldi ki aslinda bu deneyim süresi çok kısadır, pek kısadır, minicik, minnacıktır ama olsundur. Yazmaktan geri duramam.

1. 140 karakter meselesi ciddi bir stres unsurudur. Ben özlü laf etmeyi sevmem, bu sebeple daha bir bunalıyorum, twiter ekranları karşısında. Bi bakiyorum -45'e düşmüşüm. Sonra temizlik yapıyorsun; ve'yi kaldir, ama kullanma, üç noktadan vazgeç vb...

2. 140 karakter meselesi insanlarımızı komiklik yapmaya itmiştir. Herkes komik bir şeyler yazmaya çalışıyor, twiter ekranlarında. iyidir, kötü değildir bu durum. Yapan var, yapamayan var tabii..


3. @ # gibi zırva işaretler mesaj okuma sevgisini köreltmektedir. "Seni @huseyin sevdiğimi #benibendenalanlar söylemek için çok uğraştım @ayşe şahit. " Bu bir örnektir ve insanlar bu türlü referanslama işaretleriyle ciddi bir görmezden gelme yeteneği geliştirmek zorundadırlar. "@ işaretini görme, ismi oku sadece" gibi telkinlerle geliştirilir bu yetenek.

4. Fallavünk olayını iyi yapmanız gerekir. Bu sayede, hiç tanımadığınız ama aynı frekansta olduğunuzu anladığınız bir çok insan aracılığıyla gündelik hayatla, felsefeyle, müzikle, tiyatroyla ya da uğraştığınız işle ilgili bir entellektüel ortam içinde bulabilirsiniz kendinizi. "Aman dikkat" anlamında diil tabii..."Bu çok güzel bi şi" anlamında.

5. Bi de bazı insanlar sadece retweet ederler; yani kendisi bi şey yazmaz habire başkasından gördüğünü retweet eder. Ben böylesinden hazetmem. Başlangıç dönemi twitırcılar yapar bunu daha çok. Daha bi anlayamamıştır olayı, 140 karakteri sindirememiştir, "anam nefes aldım onu da mı yazsam" falan gibi felsefi sorularla boğuşma aşamasında boş kalmamak için RT yapıp dururlar. Uzak durunuz.

SONUÇ: Ben kendisini facebook'tan daha çok sevdim.




2 yorum:

Biraz dedi ki...

Biliyorsun artik facebooktan ben emekli oldum ancak haftadabir o da mesaj varsa onu cevapliim filan diye bakiyorum.
Fakat diger yandan twitter'a girdim, en buyuk amaci ise Biocomicals etrafinda bir topluluk olusturmak hani hem tip hem bilim hem de komiklik seysi seven insanlari buliim filan diye. Bu bakimdan twitter iyi. Ama hem twitter hem de facebookun en buyuk eksiklikleri ya da zayif yanlari ise mesaj nehrinde her mesajin virrrtt diye gecip gitmesi ve o anda bakmiyorsan, kaybedilip gitmesi...ancak bizzat o kisiye ayrica bakarsan onlarin mesajlarini kacirmayabilirsin ama 500kisi ise o zaman isler zor. Bu trend de gecip gidecek...cok daha akillicasi gelecek...
benim de boylelikle 1237 kelimelik limitim doldu ve bu yorumu burada biti...
(harf kalmadi kurura bakma "bitiriyorum" yazacaktim yazamadim)

FUNdy dedi ki...

Tiviterin bi kotu ozelligi de bir link baglantisinda bile seni hala tivitter icinde tutuyor. Fekat sozun ozu; bunlar sosyal hayvanlar icin kacinilmaz araclar. :)