15.1.12

Jethro Tull'dan Eagles'a

Dün kar yağarken İstanbul elektriğe hasretti aynı zamanda. Bendeniz ise bir yandan araba kullanıyor, bir yandan Edison'un ruhuna rahmet diliyor ve bir yandan da radyo dinliyordum. (tamam bir yandan da cep telefonumdan twitter, facebook arası mekik dokuyordum :)) Neyse NTV Radyo'da Laterna isimli programda Eagles'in müthiş şarkısı Hotel California üzerine bugune kadar hiç duymadığım detayda bir inceleme yapıyordu Özge Ersu. Özge Ersu'nun anlattıklarını şu linkten okuyabilirsiniz. Zira ben programdan sonra internette araştırma yapma ihtiyacı hissettim ve songfacts isimli bu sitenin Özge Bey'in programını bir hayli zenginleştirdiğini de böylece anlamış oldum.

Benim esas bahsetmek istediğim bu programdan öğrendiğim Hotel California'nın Jethro Tull'ın We Used to Know isimli şarkısına olan inanılmaz benzerliğiydi. O kadar ki ürkütücü bile denebilir! Hele bir de Hotel California yazılmadan önce Eagles'in Jethro Tull'un alt gurubu olarak turnelere katıldığını da öğrenince işin rengi iyice kırmızıya dönüyordu benim adıma. Yukarıda linkini verdiğim siteden Jethro Tull'un efsanevi müzisyeni Ian Anderson'un konuyla ilgili kendisine sorulan soruya verdiği yanıtı okuyup ustalık, terbiye ve doymuşluk ne demekmiş öğrenebilirsiniz.
İşte ikisini de buraya ekliyorum. Dinleyin ve siz de biraz şaşırın. Benzerlik karşısında kibarca yuh diyebilirsiniz. :)

Fakat elbette neyse ne. Öğrendiğime sevindim öte yandan her iki şarkıya da şapka çıkartmama engel değil bu durum. Hele bir de Hotel California'nın benim gençliğimde bana ifade ettiklerini düşünürsem sevgiyle sarmalamaya devam ediyorum kendisini.



3 yorum:

Dönis dedi ki...

Benzerlik mi? Taa kendisi; Cover dense anca :)

Özge Ersu dedi ki...

That's what information is for :)
Music, good music...

Özge Ersu

FUNdy dedi ki...

Dönis- de mi?

Özge Ersu- Welcome. Indeed! Good music is great for the soul :)