20.2.12

Konser Sonrası

Sevgili blogsevercimlerim güzel bir Mando Diao konseri oldu. Küçük Çiftlik Park kapalı olunca küçük bir konser alani oluyormuş ama ses düzeni gayet iyiydi ve üstelik dışarıdak, buz gibi havaya rağmen içerisi gayet sıcak ve konforluydu. Mando Diao öncesinde Helicopria diye bir gurup çıktı. Geldikleri gibi giderler ruh haliyle dinledik ve şükür ki hemencecik de gittiler :) Mando Diao konseri de böylece zamanında başladı ve güzel güzel bütün sevgili şarkılarımızı çalıp gittiler. Gerçi dünyalar güzeli açılış parçaları Dalarnayı kısacık tuttular ama olsundu, gene de çaldılar ya. O küçücük salonu bile dolduramayacak kadar azdı seyirci sayısı. İşte bu kadar seveni çıkıyor böyle güzel müziklerin ama nedir: Biz halimizden memnunuz de mi?

İşte kısa kısa notlar: 1. Vokal Gustaf tam bir serseri ve itiraf etmeliyiz: çok seksiiii :) o saçlar falan acayip havalı. Konser sonunda t-shirtu cikartti, firlatti seyircilere...tamam cılız biraz ama nasıl demeli çok cooooollll:))) 2. Vokal Bjorn ise bildiğin staqndart yakışıklılardan. Bebek gibi güzel bir yüzü var. Benim tipim değil :) Neyse bunlar ciddi kızsal dedikodu kısmı elbette ama ikisinin sesi birbiri ile çok uyumlu ve ayrıca şarkı söylerkenki uyumlari da cok dikkat cekici. Şarkıların çoğunu çift vokal söylüyorlar ve ne Gustaf ne de Björn dur bi ben öne çıkıiiim tripleri yapmıyor. Ayrıca acayip de azık tipler. İnsanları coşturmayı gayet iyi biliyorlar. Şöyle açık havada falan dinleyip iyi bir azabilirsiniz. Evet evet güzel bi konserdi. Setlist ise ekte, orijinal kağıdından çekilmiş resimdir :)



Ayrıca bu konserden aklımda kalan şarkı Mean Street. Nedense bugun bile uyandığımda o şarkı vardı aklımda. İşte buyrun size Mean Street. Bi de, bi de Dalarna ile mutlaka tanışmalısınız, eğer hala tanışmadıysanız. Onun üçün size Dalarnayı da sunuyorum buracıktan. Sevgiyle kalalım blogseverciklerim. Love you all so very much.



2 yorum:

Dönis dedi ki...

Bu "Helicopria"yı TV'de izledim, solistleri Türk bir kızcağız.. Programda öyle bir anlattı ki "Dünyanın önde gelen müzik okullarından XXX'te okuyan 4 genç bir araya gelir ve.. Nihayet Türkiye'deler!" falan..

FUNdy dedi ki...

Dönis-
Yan bilgi: Sonradan öğrendim ki Helicopria'nin solisti Sirma Vahap Munyarin kiziymis.
Ne yalan soyliiim ben performanslarini coooook zayif ve muzikalite acisindan da yavan buldum. Mando Diao oncesinde daha farkli bi ekip olabilirdi ki zaten TR'de desteklenebilecek pek cok baska alternatif rock gurubu var. ABD'den ithal etmemiz gerekmiyodu.