23.9.09

Arktik Maymunlar

İcinde bulundugumuz zamanların bir şişirmesi daha karşımızda sayın seyirciler.
İngilizlerin Artic Monkeys isimli Alternatif Rock gurubu her yerde ama ben nedense onların olduğu yerde olamıyorum. Çok denedim...çok uğraştım...Arabada onları dinledim...evde onları dinledim...sabah uyandım onları dinledim..akşam yattım gene onları dinledim...Bulmam lazım..benim de hoşuma gidecektir eminim diye ama sayın seyirciler olmuyor olmuyor...Benim için vokal yapan kişinin sesi çok önemlidir...Ne billiim bir bir Dave Gahamin sesi bir Roger Hodgson'in sesi olmasa bilmem ki Depeche Mode ya da Supertramp hastası olur muydum? Ya sevgili Bono olmasaydı U2 U2 olabilecek miydi? Annatabiliyor muyum? Alex Turner isimli şımarık ingiliz çocuğunu sesi bizde bir zamanlar "nane nane naaa naa ne neee" söyleyen şahsiyetin sesi ile eş değer durumdadır. Feci halde detone olmaktadır ve bunu biliyor da sesini daha da detone yapıyor ve kendi haline şarkılarında gülüyor gibime geliyor...Kendi haline ve bu kadar ünlü olması durumunun ironikliğine gülüyor...Sonra müzikleri de ihimmmm....Coldplay mi Artic Monkeys mi deseniz hiç duraksamadan Coldplay'i seçerim. Tama Coldplay da çok kendine özgü olamamiştır hep bir arkada biryerlerde Bono back vokal yapıyormuş gibi geliyor ama gene de adamın bir sesi ve tarzı var.
Bu maymunlar önce internette yükselmişler. Şarkılarını ilk internette post etmişler sonra çok dinlenmişler falan...Eh bu da zaten internetin de bir sub-culture olduğunu daha da iyi göstermez mi? Tıpkı kendi dilleri oluşturdukları gibi, kendi müziklerini de çıkarırlar...ama bana uymadı..
Çok derin bir analiz yapmış olmasam da benim için sesin detoneliği müzikte kabul edilemez demiş oldum nihayetinde...:)

Müzik dolu bir gün diliyorum herkese...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

erkek vokal deyince, robert plant, david coverdale, joe lynn turner, paul rodgers, david bowie ilk aklıma gelenler...

bono'nun detone olduğu konser videosu izlemiştim, korkunçtu...

indis dedi ki...

arctic monkeys i anlamak için ingiliz müziğini takip etmek gerekir... alex turner genç dönem müzisyenlerin en başarılısıdır bence... hiç katılamıyorum bu yorumlarına maalesef :) bi de coldplay pop grubu yaa ne alaka :)??

FUNdy dedi ki...

-goks: saydigin isimlerin hepsini pekçok severim ben de...ortaokulda az dinlemezdik White Snake'i...Bono da detone olmustur ve eminim senin de dedigin gibi berbat bisi de olmustur..ama bu surekli degil Bono'nun durumunda...Demek istedigim de o zaten; detone olmak kötüdür ....

-indis: Her müzik sevdalisi gibi benim de kendime göre bir müzik zevkim var ve iyi de sayilabilecek bir kulagim var. Bu baglamda Arctic Maymunlari anlamak için ingiliz müzigini takip etmek gerektigine inanmiyorum..Diyorsan ki "ingiliz müziğinde daha ne detoneler vardır onları bilmeden bu yorumu yapma..." o zaman tamam...:) Artic Monkeys solistini degistirirse onlari dinleyebilirim.
Alex Turner basarili olabilir ama ses konusunda olmadigi kesin...
Colplay konusunda da sana "ha ha ha" diyebiliyorum :)

indis dedi ki...

ha ha ha :)

FUNdy dedi ki...

Yazıya iki yıl sonra gelen edit:
Alex Turner hakkındaki fikirlerim devam etmekte. Kendisini Roskilde 2011 de dinledikten sonra da hala şımarık bir ingiliz çocuğu olduğunu düşünüyorum fakat bu geçen iki sene içerisinde itiraf etmeliyim ki şarkıları ve müzikleri dolayısıyla Arctic Monkey'si zevkle dinliyorum :)!!! Eh itiraf da olgunluk isteyen bir müessesedir nihayetinde :)