3.12.09

iPhone

Ayıptır söylemesi kendime bir iPhone 3G aldım. Birkaç gündür kendisi ile gece-gündüz vardiyası şeklinde hoşbeş etmekteyim. ilk izlenimlerim şöööle:

1. Bir müzik ve audiobook manyağı olduğum için iPod özelliğini ve dolayısıyla da kulaklıklarını çok sık kullanmaktayım. (iPod'um gizemli bir şekilde kayıplara karıştığı için) Kulaklık girişinin neden klasik telefonlar ya da iPod gibi alt kısımda değilde tepede olduğunu halen daha anlayabilmiş değilim. Bir zararı yok bu durumun ama henüz çözebildiğim bir faydası da yok.

2. internette surf yapmak gerçekten pek keyifli ve kolay.

3. Uygulamalar bir dipsiz kuyu...içine girersen yandın demektir. Ben bir fener, bir radyo ve birkaç tane de haber uygulaması indirdim. Daha fazlasına da niyetim yok. Oyunlarla aram olmadığı için oralara bulaşmıyorum bile zati ama gördüğüm kadarı ile orada da büyük bir derya söz konusu.

4. Pil meselesi çok zayıf. Hop diyorsun ve tekrar şarja koyman gerekiyor. Hele ki navigator'i kullanıyorsan mutlaka araba şarjı gerekli.

5. Telefon özellikleri bence zayıf. Redial için epey bir uğraşman gerekiyor. Nedense sadece telefon ozellikleri bakımından Nokia hala bir numara benim için. Blackberry bile bence iPhone'dan telefon ozellikleri bakımından daha üstün. Ayrıca sim karttımdaki numaraları da henüz telefon hafızasına geçirebilmiş değilim.

6. Yahoo mail bağlantısını kullanıyorum. Tek bir dokunuşla çöp kutusuna yollayabiliyorsun maili...(yahoo accountuna çoğunlukla çöp geldiği için)

7. Sen hic anlamadan networkler arası roaming yapıveriyor...Bir anda 3g'den wifi'ya geçiyor...çok başarılı...Ben ne Nokia'da ne de Blackberry'i de o kadar uğraşmama rağmen bunu becerememiştim.

8. Video'lusunu almadım...gerçekten çok fiyat farkı var...Fakat fotoğraf kalitesi de bence o anın keyfini hemencecik yakalamak için yeterince iyi...

Şimdilik bu kadar...Bence bir uygulama telefonu olarak gerçekten çok başarılı ancak kesinlikle bir telefon telefonu değil.

3 yorum:

FUNdy dedi ki...

ha ha ..koskoca import sim card contacts'i gormemişim yahu...

indis dedi ki...

yeni tasarım harikanı güle güle kullan. applikasyonlarda cimri davranma, süper şeyler var ahh keşke bir de başka ülkelerin applikasyonlarını da alabilsek:) ayrıca podcastleri de incelemeni tavsiye ediyorum. dediğin gibi şarj ne büyük problem ama ben yine de
i luv i-pod
diyorum, her bir modelini.

FUNdy dedi ki...

evet ozellikle free olanlar...keh keh