26.4.10

Bilmeli mi bilmemeli mi?


Bir yandan diyorum ki:

"eyyyyy Fundy"
"sen ki Fun yapalım demişsin ve isminin de sonuna eklemişsin, olmuşsun FundyFUN, senin nene gerek öyle hüzünlü, üzüntülü haberler?"

Bir yandan da diyorum ki:
"yahu güzelim, canım, tatlım, bitanem bak bunları görmezden gelirsem, o zaman Fundy olamam ki..." Sonra bir de Ortaçgil'in şarkısı geliyor aklıma hemen:
Görmeli mi görmemeli mi
Yoksa hiç bakınmamalı mı
Ama ben bakınmazsam,
Hiç göremem ki

Yani yok mudur bir iktidar sahibi insan evladı bütün bu olanlar karşısında bizim vicdanımızı rahatlatacak? Yok mudur şöyle bağıra bağıra...."heeyyyyyyyyt uleyn, mahvediyosunuz güzelim insanları, çocukları, hayalleri; onları katil yapıyorsunuz. Yıkılın bre arlanmazlar, bre uslanmazlar, bre münafıklar" diyecek?" Yok mudur bir insan evladı harekete geçecek, bizi de arkasından sürükleyecek? Çıksın ulan ortaya...çıkmayan namerttir. Bağıra bağıra şu yozlaşmayı yüzümüze haykıracak, bizi insan edecek bir adam yok mudur?

Thich Nhat Hanh demiş ki-
....

I am the twelve-year-old girl, refugee on a small boat, who throws herself into the ocean after being raped by a sea pirate.

And I am the pirate, my heart not yet capable of seeing and loving.

Please call me by my true names, so I can wake up and the door of my heart could be left open, the door of compassion.

Tamam iyi demiş, güzel demiş, demek istediğini pek iyi de anlıyoruz ama neden değiştiremiyoruz o henüz göremeyen ve sevemeyen kalpleri? Neden daha fazla yetiştirmeye devam ediyoruz onlardan?

Son zamanlardaki en isabetli yaklaşımı Türkiye Psikiyatri Derneği göstermiş. Detaylarını şurada bulabilirsiniz. Boy boy ilanlar istiyoruz kardeşim gazetelerde...insanların gözüne sokun şunları.

Hiç yorum yok: