16.4.10

Ufka Doğru

Peter Kelder Tibet'in Gençlik İksiri kitabında şöyle der: Genç kalmak için sabahları uyandığınızda kafanızı kaldırın ve doğruca camdan dışarıya, ilerilere bakın. Gorebiliyorsanız, ufka doğru bakın birkaç saniye. Bu size yeni bir enerji verecektir.

İşte Peter Kelder'in tavsiyesini hiç bahanesiz uygulayacabileceğiniz muhteşem bir banyo tasarımı. Düşünsenize her sabah kalkıp yüzünüze yıkarken aynaya bakmak yerine camdan dışarıya, muhteşem bir manzaraya bakıyorsunuz. Aynadaki manzara da muhteşem elbette ama konumuz o değil :)

Bence bu tasarım mükemmel ve sıradışı...

4 yorum:

Parahuman dedi ki...

şu ahşap kenar çok gözüme battı ama onun dışında tasarım çok güzel... ben de istanbuldaki birçok insan gibi sabah uyandığımda civar apartmanlardan başka bişey göremeyenlerdenim :(

Biraz dedi ki...

yandaki evlilik mi oscarmi yazisinin makalesini okudum simdi...yazida kendimce bir paradox buldum. Cok paranin pek de mutluluk getirmedigi soylenirken, olcu biriminin yine para olmasi:) komigime gitti.
Bu arada belki de Sandra abla oscari kazanmasaydi uzerine bu kadar gidilmeyecek ve kocasinin onu aldattigi simdi hemen cikmayacakti ortaya, oscar mi mutluluk mu derken, oscar yalan icinde yasayacagi bir evlilikten onu kurtarmis oldu aslinda...diye dusunuyorum.

FUNdy dedi ki...

Parahuman- Gerçekten de istanbuldaki goruntu pek iyi değil. Bırak ufku görebilmeyi ağaç bile göremiyorsun çoğu zaman. Avusturyalı Hundertwasser vardır, mimar. Onun felsefesine göre binalar ağaçlardan yüksek olamazmış o da o yüzden yaptığı binaların tepesine hep bahçeler kurmuş..:)biraz hinlik yapmış ama bizim Ağaoğlu, Ekşioğlu gibi adamlar o hinliği bile yapmıyorlar.

Biraz-
evet belki de Oscar böyle bir hayra da hizmet etmiş olabilir. Bu arada onlar da barışmışlar galiba. :) Gerçi benim anladığı soru şu şekilde: Size bir seçenek verilse Oscar kazanmış olmayı mı yoksa evliliğinizi mutlu bir şekilde devam ettirmeyi tercih edersiniz? Anlaşılan sonuçta Bullock her ikisini de tercih etmiş ki bu çok akıllıca:)

evet circular reference durumu var para konusunda..Hem diyosun daha fazla para mutluluk getirmiyor hem de mutluluk artışımı o cinsten hesaplıyorsun. Peh. Tabii bu türlü scientific olmayan makaleler daha çok dikkat çekecek başlıkları kullanıyorlar ki bizim gibi non-scientific insanlar da oltaya gelsin. :)

Bütün o linkciklerimi de okuduğun için ayrıca teşekkürler.

Parahuman dedi ki...

hmmmm Hundertwasser'in o fikri aborjinlerden alınma gibi sanki... doğayla en uyumlu yaşamış kabile zaten aborjinler, böyle bir mantığın da onlardan çıkmış olması mantıklı... keşke 1900'lerde soykırılmasalardı da şimdi 1-2 aborjin ağaoğlu ya da ekşioğluna CEO falan olabilirdi :D