16.7.10

Calvin ve Hobbes

İşte benim en sevdiğim karikatür kahramanlarım Calvin ve Hobbes. Calvin 6 yaşında bir çocuk. Hobbes ise oyuncak bir kaplan. Hobbes ve Calvin çok iyi arkadaştırlar. Calvin'in okulda notları düşüktür ama gene de çok iyi felsefe yapabilmektedir. Bir çocukta görebileceğiniz tüm özellikler, üstün hayal gücü, sınır tanımazlık, neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilememe, olaylara dolaysız bakma, Calvin'de bulunmaktadır. Anne ve babası ile olan ilişkisi, bir çocuğun gözünden anne-baba kavramını büyük bir yalınlık ve inandırıcılıkla anlatır.

Calvin aynı zamanda bir öğrencidir, öğretmenine ve eğitim sistemine duyduğu "sevgiyi"de son derece eleştirel bir dille ve yüzümüze çarparak ortaya koyar.


Yaratıcısı Bill Watterson 1995'te Calvin ve Hobbes'u sonlandırdı ve 2005'te Calvin ve Hobbes'un hala çok sevilmesinin sebebinin bu erken emeklilik olduğunu söyledi.


Olabilir. Herşeyi o kadar hızlı tüketiyoruz ki bu güzel karikatür kahramanını da tüketebilirdik...Bence hayata, çocukluğa, anne ve baba olmaya, eğitime, hayal gücüne, canavarlara, hayaletlere dair herşeyi bir çocuğun gözünden mükemmel yansıtmaktadır. iyi ki varsın Calvin...ve Hobbes tabii ki...:)

6 yorum:

Biraz dedi ki...

severim!
bir suru kitabi vardir ben de:)

Dönis dedi ki...

Senin evde de bir karikatür kahramanının olması ne güzel :)

ursula dedi ki...

ben bunu neden daha önce bilmiyor muşum ki.. çok büyük kayıp.. teşekkürler paylaştığın için :)

FUNdy dedi ki...

Biraz-
Hala ziplayan kucuk cocugu beklemekte blogum...:)

Deniz-
Bizim evdeki karikatur kesin daha komik:)) bazen tobiti daha iyi anlamama yardimci oldugunu dusunuyorum Calvin'in... O kadar cok seyleri benziyo ki...:)

ursula-
It's never too late :) eminim cok begeneceksin:)

gusta dedi ki...

Okuldayken, seninle ilgili senden öğrenme şansına erişebildiğim belki de tek şey Snoopy'ye olan sevgindi. Sen 1'nci ben 3'üncü sınıftayken, birgün okuldan büyük bir grup halinde İzmit çarşıda dolaşıyorduk. Neden, nasıl hatırlamıyorum, bir basket maçı sonrası olabilir. Bir pasajda bir dükkanın vitrinine bakıyordun. Ben de hemen oradaydım. Vitrinde Snoopy ile ilgili birşeyler gördün ve Snoopy'yi ne kadar sevdiğine dair birşeyler söyledin. Ben de, ben de birşeyler söylemiş olayım diye "Bizim sınıfta Hakan var. O da hastası Snoopy'nin" gibilerden birşey söyledim. Cevabın şu oldu: "Kimse benden daha çok sevemez Snoopy'yi". O günden beri ne zaman Snoopy'yi görsem sen geldin aklıma. Gerçi şimdi Calvin terfi etmiş o konuma anlaşılan ama olsun, Snoopy'nin yeri ayrı bu bağlamda. :-)

FUNdy dedi ki...

gusta-
Piiiuffff...Ne cevap ama...:)"Ya guzelim allahin cizgi roman kahramanı iste...N'eyneycen?" demeliymişsin...:)