30.11.10

Wiki Kiki Tiki Leaks


Ben bu işi Wikileaks dökümanları hakkındaki değerlendirmeyi uzmanlarına bırakıyorum. :)

Benim açımdan dikkat çekici olan şey ABD dışişlerinin büyükelçilerine gönderdikleri mesajlarda üçüncü partilerle yapılacak görüşmelerin, üçüncü partilere iletilecek mesajların ne kadar büyük bir mikro mühendislikle tanımlanmış olduğu...Büyükelçi bizim dışişleri bakanı ile konuşacaksa açılış cümlesi,gelişme cümlesi, sonuç cümlesi gibi tüm detaylar verilmiş. Hiçbir şey şansa bırakılmamış durumda. Bu ilgi çekicidir kanımca.

Bunun dışında insan biraz algılamakta zorlanıyor tabii...

1. Neden bu türlü belgeler sızdı?
2. Neden sızan belgelerde TR'nin adı bu kadar çok geçiyor?
3. ABD yönetimi bu mesajları yayınlayacağını söyleyen medyaya hiç mi söz geçirememiştir??? Zira wikileaks malzemeyi önce medyaya vermiş ve medya da bir nevi icazet almıştır ABD hükümetinden.
4. Wikileaks bu belgeleri "leak" edeceğini "leak" etmiştir? inandırıcılığını mı artırmak istemiştir yoksa wikileaks başka pazarlıkların mı peşindedir?
5. Yoksa herşey bir danışıklı dövüş müdür?

Hani Lost'ta bir gün paraşütle dharma etiketli yardım malzemesi iniyordu adaya ve herkes hem şaşkınlık içinde bu da nereden çıktı diyor ama hem de bir yandan da mecburen malzemeyi tüketiyordu ya...Wikileaks'in bu sızıntısı da bir nevi paraşütle indi...Bu da nereden çıktı, anlamı nedir mi demeliyiz yoksa bir güzel tüketmeli miyiz çıkan malzemeyi? Anlamak biraz zor...:)

Hiç yorum yok: