10.6.11

Böcekli Ülker Mavi Yeşil


Sabah kahvaltımı bir adet patates böceği ile beraber ettim.
Kendisi beni, reçel kavanozunun içinden, çoktan hakkın rahmetine kavuşmuş bir halde selamladı. Yazık! Kavrulmuş, yeşilden iyice siyaha dönmüş, şekere bandırılmaktan bir hal olmuş ama bacakları yerli yerindeydi rahmetlinin. Üstelik kabuğu da sert mi sert! Tıpkı ölmeden önceki hali gibi.

Böyle şey olur mu yaaa....Abi gidiyorsun koca koca marketlerden, raflarda dizim dizim dizilmiş kavanozlardan alıyorsun. Diyorsun ki "hımmm evet iyi olmalı bu", "hem de diyet, ne güzel!" Gel gelelim sabah ekmeğini kızartıp, üstüne kaşıkla sürerken bu mefta ile karşılasıyorsun.

Gıda sektörü mühimdir cancanlarım. Hijyen mühimdir gıda sektöründe. Ülker Mavi Yeşil ürünlerinden bu yüzden özenle kaçınmalısınız. İçlerinden her an beklenmedik canı çıkmışlar çıkabilir. Mideniz bulanır, fena olursunuz.

Hadi öperim hepinizi. Günleriniz güzel olsun.

Pazar günü seçim var ve çok heyecanlıyım. Neyse o zamana kadar görüşürüz umarım, değilse hepinize iyi bir tatil ve harika bir seçim günü dilerim.

8 yorum:

Biraz dedi ki...

Bak simdi hem de diyet receliymis, nerden biliyon belki de bocek diyabetikti ve kimbilir daha nice bakteriler, ciplak gozle gorunmeyecek kadar kucuk boceklerden olusmus bir populasyon vardi orada. Hem belki baska boceklerin tuyu, bacak parcasi da vardi.
Ve belki o yuzden light diyorlardi bu recellere, hafif recel bunlar, guven olmaz.

gerisi önemli değil... dedi ki...

o böceğim kavanoza kadar girmesi, bilerek yapılmadıysa eğer mucizedir. hatta imkansızdır. üstelik reçel kavanozu diyorsunuz ki bu daha da büyük bir mucizedir.

FUNdy dedi ki...

Biraz-
Hadi gec bakalim sen dalgani...:) ivreeeencti yani ivreeenc...var mi sizin oralarda boyle hafif receller bakalim...?

gerisi önemli degil-
Ne gibi yani? Hijyensiz gida sektorunde mi çalışıyosun? Bu kadar emin gordum seni.

Biraz dedi ki...

:)
Buralarda bir kere denk geldi bize de. bir tai spicy bilmemneli dondurulmus food almistik icinden oyle bir bocek cikinca attim hemen ama markete de gittik soyledik, adamlar bizden cok uzulduler keske geri getirseydiniz o uretici firmadan hesap sorardik filan oldular, sonunda biz onlari teskin ettik "tamam yaw sorun diil yemedik zaten" filan dedik:)

oluyo bazen...

ama ben sunu da biliyorum anatomi labindan cikip kesip bictikten sonra tavuklu sandwich filan yedigim cok olmustur...

dusununce aslinda bu daha igrenc...ellerini agzina gotururken filan hala ilac kokulari filan geliyor ama tavugu da yemege devam ediyon:)

o yuzden bazen ogle yemegine denk gelecekse kesip bicerken cift eldiven giyerdim ellerime koku az sinsin diye:))

Tamam tamam sustum.

FUNdy dedi ki...

Dexter!

gerisi önemli değil... dedi ki...

reçel kavanozunda sadece patlıcan ve patateste görünen bir böceğin işi olmaz :) hadi reçel dediğimiz besin seri üretimde çok özensiz yapılır, ama yine de çok zor. görmemeleri imkansız :)

FUNdy dedi ki...

gerisi onemli degil-
Tabii zaten o bocekte Misson Impossible Hayvanlar Alemi Serisinde oynuyormus.

gerisi önemli değil... dedi ki...

:D

ilk yorumumdan sonra bana "Ne gibi yani? Hijyensiz gida sektorunde mi çalışıyosun? Bu kadar emin gordum seni." diye soru sormuşsunuz. ilk yorumumda da bilerek bırakılma hadisesinden bahsetmiştim. yanlış anlaşılma olmasın. sizi suçlayıcı bir ifade içinde yazmadım o yorumu ve hatta isterseniz toptan silebilirsiniz bunların hepsini, neyse :)

ve gıda sektörünü kontrol ediyorum, onu da belirteyim :)