2.7.09

Per Che?


Hayvanlar dunyasinda diyet yapan tek bir hayvan yoktur. hepsi olmaları gereken kilodadırlar. Yalnızca domestik hayvanciklar obur sahipleri yuzunden oburlasırlar ve şişkolaşırlar. Valla bugun bir veteriner kliniginde bir kedi gordum dedim ki anam siz kaplan da mi kabul ediyorsunuz klinige... oyle biseydi yani...neyse diyecegim odur ki hayvanlar insanlara bahsedilmis olan "sapiens" yeteneklerine sahip olmamalarına ragmen vucutlarının nerede durmak istedigini bilirler. Bir de zaten o kadar cok hareket ederler ki yediklerini eritip giderler. Fekat biz insanoglu bunu beceremeyiz.

Neden? Neden? Neden? Neden bize verilen aklı gerektigi gibi kullanmak istemeyiz? nedir bizi bundan alıkoyan? Cevabı bilmiyorum. iste diyorlar ki sismanlik bir sonuctur... kafandaki bazi dusunce bloklarının sebep oldugu bir sonuc... once o sebebi ortadan kaldirmalisin ki sismanlik da ortadan kalksinmis... sigara icin de ayni seyi diyorlar... iyi de guzel kardesim ben o sebebi bilsem...bi bilsem...sismanlayamayacagim da...sebebi bulamiyom.

Nasil oluyor da mesela su pilates yaparak unlu olan kadin var ya ismini unuttum simdi..hah Ebru Şallı...neden o mesela vucuduna bu kadar onem veriyor da ben veremiyorum.. onu yemeklerle ve sigara ile dolduruyorum? per che? Neden ben beni oldurecegini bildigim halde fazla yemek yemekten hoslaniyorum... Kisa vadeli mutlulugum icin neden bana uzun vadede zarar verecek seyler yapiyorum...? neden...neden... cevap istiyorum.. cevap istiyorum...Lutfen acil tarafindan bir cevap ihsan edile...

Asik oldugun zaman manyak gibi zayifliyorsun mesela... yemek yiyesin olmuyor ama 2-3 sene sonra o da geciyor...sonra tekrar kilo durumları...peki asik oldugum zamanki duygu durumum nedir ki kilo almama engel oluyor ve ben neden asik oldugum zamanki duygu durumumu her zamanki duygu durumum haline getiremiyorum...? Social animal olma durumum dolayisiyla mi? e tamam asik olmadigim zaman da elbette pekcok arkadasim var etrafimda... anlatabiliyor muyum?
Cevaplari rica ediyorum. Pliiizzz.

Bu arada arkadasim indis'e de buradan simit diyetinde başarılar diliyorum. Bu yazının ilham perisi oradan uçup geldi.

3 yorum:

indis dedi ki...

sevgili fundifun,

şimdi senin ilk paragrafta yazdığın şeyi bak şöyle yorumluyorum: "akıllı insanlar fazla kilolar taşır" bu açıdan şanslıyız o zaman.

baksana acaba wittenştayn da tombiş miydi?

eğer aşık olma durumunu sürekli kılmak istiyosan bu hayata doğaya işine ailene aşık ol desem yemez di mi? yaa ben de acayip zayıflıyorum aşık olunca. kimya boost diyebilir miyiz?

bu sabah içim simit almadığı için kahvaltıda kepekli ekmek yedim, of offff...

not: sorularının cevabı olsa herkes incecik gezerdi

FUNdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
FUNdy dedi ki...

Annadigim kadari ile wşatynin sadece saclari siskoymus. O zamanlardan sisko olanlar genelde kiliseye siparisle müzik yapanlar...ahan da sana wşatyn..
http://wittgensteinforum.files.wordpress.com/2007/11/wittgenstein-by-levine.jpg