30.9.09

Kıymet bilmek

Pema Chödrön'den dinlediğim bir hikaye vardı...küçükken abisiyle şekerleri yerken kim en iyileri en son yemeyi başarabilecek yarışması yaparlarmış..Halbuki diyor Pema şimdiki aklımla ben yediğim her şekerden keyif almaya bakardım. Gerçekten de ne kadar doğru değil mi? Akşam eve gidip özgürlük çığlıkları atacağız diye düşünürken iş yerinde yaşadıklarımızın keyfine varamayız...ya da haftasonuna ulaşacağız diye hafta içini gözü kapalı ve ezbere yaşarız...Ya da...ya da ne biliim , çok bilindik ve beylik sözler biliyorum ama insan şimdi doğru olduğunu anlıyor bu sözlerin, çok sevdiğimiz birisini görme fırsatı varken erteleriz nasılsa yarın deriz...birisine onu sevdiğimizi söyleme fırsatı varken, şimdi sırası değil deriz...Neden?

5 yorum:

Biraz dedi ki...

Bir sebebi sanki hep sonsuza dek yasayacakmisiz gibi dusunmek. Diger bir sebebi de olumsuz seyler baskalarinin basina gelmektedir hep bizim basimiza degil, ta ki oyle olmadigini anlayana kadar bu durum devam eder galiba. Anlattiklarin bilindik ve beylik sozler degil aksine hatirlatilmasi gereken sozler. Ben de kac gundur mutlulugun degerini bilmek uzerine yazicam yazamadim hala yorgunluktan.

FUNdy dedi ki...

Biraz-

Bugun ben de benzer seyleri dusunuyordum sebeplerle ilgili olarak...Nasılsa yarın da var ve nasılsa yarın da o (kişi ya da şeyler) benimle...Ben de doymak bilmiyen beni baska seylerle doyurayım bari bu arada durumları...Hayır bisey degil kilo yapıyor:)

indis dedi ki...

biz de üniversitede yurtta kalırken lahmecun sipariş verip yavaş yavaş yer ve en son kalan lahmacunun bizim olmasını isterdik ama aynı zamanda her lokmasından da zevk alırdık. demek ki biz işi biliyormuşuz :)

bu arada ben de farkettim de az insanı seviyorum ama sevdiklerimi çok şımartıyorum. bi pohpohlama bi pohpohlama, seni seviyorumlar hacada uçuşur sorma gitsin. acaba naapsam? pema ile görüşmem gerek galiba!

indis dedi ki...

hacada:havada (sanskritçe bilmeyenler için bir çeviri :) )

FUNdy dedi ki...

indis-

Neden az insan seviyorsun evladım? Sevgi, kardeslik, barış? We are the world??

Neyse çok yaşayasın...sevgini de hep öyle cok cok gösteresin...e mi?