23.11.10

Buona Giornata a Tutti


Bir zamanlar önceki hayatımda bir italyan olduğuma inanırdım. italyanları o kadar çok severim ki...insanlarını, kültürlerini, konuşmalarını...

Sanırım o kadar çok italyayı ve italyanları çağırmışım ki bilinçaltımdan, 8 ay yaşama şansım da oldu İtalya'da. italyanın güneyinde küçücük Crotone isimli bir kasabaya öğrenci değişimi ile gitmiştim. (Yukarıdaki resimdeki komik yer işte...Böyle küçücük bir kilise meydanı var. ) Bir ev sahibim vardı, Mariella. Şeker mi şeker bir italyandı. Terzilik yapıyordu. İki tane sokak köpeği vardı evde. Black ve Luigino :)
Bir odasını bana kiraya vermişti Mariella. Önceleri mesafeli bir ilişkimiz vardı ama sonra çok tatlı, güzel bir arkadaşlığa dönüştü. O hiç ingilizce bilmiyordu, bense hiç italyanca bilmiyordum. Durum komedisine malzeme çıkartacak çok olayımız olmuştu. Sonra sonra ben İtalyanca öğrenmeye başladım. Onun birbirinden ilginç arkadaşlarıyla arkadaşlık yaptım. Hala da haberleşiririz Mariella ile.

Çok gezdim İtalyadayken. Birbirinden güzel şehirlerini gördüm, birbirinden lezzetli yemeklerini yedim. O kadar ki dönüşümde yaklaşık 8 kilo falan almıştım. :) Körkütük aşk durumlarım da olmuştu elbette...şimdi gülerek andığım.

En çok Gianna Nannini ve Pino Daniele dinlemistim oradayken.

Nereden geldi aklıma? Bilmem ki bu sabah Gianna Nannini ile açtım gözlerimi.

İşte size Gianna'dan bir şarkı...

Buona Giornata hepinize...

Gianna Nannini- Meravigliosa Creatura

2 yorum:

Dönis dedi ki...

Fundi çok mühim bir konuya temas etmişsin! Nasıl da gidip oralarda yaşayasım var... Bir elimde kadeh bir elimde dilim pizza umurumda mı ki bu dünya. Hızlı ve heyecanlı konuşmalarına da ayrıca bayılıyorum. Ben de kesin İtalyan'dım eski hayatımda. Piazza di Spagna'ya bakan bir terasta yaşıyordum; Mrs. Stone gibi...

FUNdy dedi ki...

Dönis-
Hele Roma bir fantezi adasi gibi...Sokaktan donuyorsu ve karsina mesela ask cesmesi cikiyor...saka gibi adeta. :)